Què és la confirmació?

MPORTÀNCIA de la CONFIRMACIÓ

La Confirmació és un dels tres sagraments de la iniciació cristiana. Junt amb el baptisme i l’Eucaristia, la Confirmació completa aquest conjunt dels sagraments de la iniciació. Com ja saps, l’Església té set sagraments; el baptisme, la confirmació, l’Eucaristia, l’Orde Sacerdotal, el Matrimoni, l’Unció dels malalts i la Reconciliació. Per aquest sagrament de la Confirmació el creient es vincula més a l’Església i rep la força de l’Esperit Sant per tal de ser valents testimonis de Jesús.

Els batejats fan un nou pas en el camí de la iniciació cristiana amb el sagrament de la Confirmació, pel qual reben l’efusió de l’Esperit Sant que va ser enviat pel Senyor sobre els Apòstols el dia de la Pentecosta.

Amb aquesta donació de l’Esperit Sant els fidels es configuren més perfectament a Crist i són enfortits per a donar testimoni de Crist amb vista a edificar el seu Cos, que és l’Església, en la fe i en la caritat. El caràcter o signe del Senyor els queda imprès de tal manera, que el sagrament de la Confirmació mai no podrà ser repetit.
(Extret del ritual de la Confirmació)

Comentaris