Què és la Jornada Mundial de laJoventut?

Què és la Jornada Mundial de la Joventut?
JMJ, WYD, GMG

La Jornada Mundial de la Joventut que convoca el Sant Pare (JMJ) és una gran trobada de joves d’arreu del món, units en la fe i l’amor cap a Jesucrist i la seva Església. Segons Joan Pau II, “la finalitat principal de les Jornades és col·locar a Jesús en el centre de la fe i de la vida de cada jove, per a què sigui el punt de referència constant i la llum vertadera de cada iniciativa i de tota la tasca educativa de les noves generacions”.

Aquestes jornades van ser una iniciativa de Joan Pau II després de veure les concentracions massives de joves, l’any 1984, en motiu de l’any jubilar a Roma. Amb aquesta proposta, el Sant Pare va voler convidar als joves a un major compromís amb l’Església, a pertànyer a ella rejovenint-la i a assegurar la transmissió de l’evangeli a les següents generacions. 

La primera JMJ va tenir lloc a Roma el diumenge de Rams de 1986. Des d’aleshores no ha deixat mai de celebrar- se, unes vegades a Roma, el diumenge de Rams, altres a les diòcesi i altres en esdeveniments massius a diferents ciutats que les han acollit. Les JMJ internacionals han estat: Buenos Aires (1987), Santiago de Compostela (1989), Czestochowa (1991), Denver (1993), Manila (1995), París (1997), Roma (2000), Toronto (200), Colònia (2005), Sidney (2008), Madrid 2011.


La propera Jornada Mundial, convocada pel Papa Benet XVI, tindrà lloc a Rio de Janeiro.

Una Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) té els següents objectius:
  • Ser una peregrinació en la fe.
  • Ser un fòrum pels joves, on s’experimenti la presència de l’esperit sant.
  • Ajudar-los a descobrir la centralitat de la Paraula i dels - Sagraments en la vida diària.
  • Fer dels joves testimonis de Crist.

Comentaris