GRUPS DE JOVES

PRESENTACIÓ

El millor servei que l’Església pot fer als homes, la seva aportació més valuosa, és ajudarlos a conèixer i acollir l’amor salvador de Déu, fent possible a tots els homes la seva trobada personal amb Jesucrist en qui Déu ofereix al món el seu amor!





 La Delegació de Joves del nostre bisbat ens hem proposat col·laborar amb les parròquies, comunitats i moviments per oferir una proposta d’itinerari als diferents joves de la diòcesi.

Aquesta proposta de continuïtat creiem que passa per compartir la fe en un petit grup, on es trobin joves d’edat similar que tinguin ganes de seguir creixent i formant-se en la seva fe, i amb l’acompanyament d’un animador.

Entre els que fan seu aquest objectiu, ens trobem moltes vegades amb dos comentaris força comuns: D’acord, dic als joves si volen formar un grup però, i què farem quan ens reunim?, o també, ens trobem els animadors buscant per separat cada setmana uns materials, no seria més senzill oferir-ne uns i compartir-los?

Responent a aquestes dues inquietuds volem oferir uns recursos per a utilitzar en les sessions dels grups. Aquests materials volen ser un recurs més a tenir a les nostres mans per interpel·lar en la vida del jove i que aquest pugui fer experiència de la Paraula que Déu els adreça a tots i cadascun. Convé no oblidar que els recursos són limitats, però cal donarlos vida i aquí, a part de l’acció de l’Esperit, que és evident, juga un paper important l’acompanyant i la comunitat que l’envolta. Des de la delegació us facilitarem materials, però sou vosaltres, els animadors qui heu de fer la programació del vostre grup. 

També volem acompanyar a l’animador, en tota aquesta etapa, amb les propostes de formació per a catequistes de confirmació i animadors de pastoral amb adolescents i joves que la Delegació de Joves us ofereix; seran moments on podrem compartir les diferents realitats dels grups i poder complementar la formació que creiem necessària per tirar endavant l’objectiu d’acompanyament del jove. Us proposem fer trobada els dissabtes 11 de febrer i 12 de maig a la Casa de l’Església de les 10:30 a 13h.

Valorem positivament que tota aquesta etapa ha de crear una xarxa de comunicació entre els animadors que encapçaleu nous grups o d’altres existents i entre els animadors i l’equip de la delegació. El canal de comunicació serà el correu electrònic:

grupsdejoves@bisbatsantfeliu.cat
Que tot això ajudi als joves a créixer com a persones i com a cristians, en el si de l’església
diocesana.

Delegació de Joves
del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat




Comentaris