CRISI I PRIMERA COMUNIÓ

Quan d'una cosa com la crisi en parlavem fa tres o quatre anys amb tota naturalitat, vol dir que la crisi és allò "de tota la vida" per als infants de sis o set anys. En aquesta tendra edat es celebra la primera comunió, una celebració en la que es gasten de 3.000 a 5.000 euros en funció dels convidats.

Un important centre comercial explicava que "en els nens el vestit oscila entre 300 a 400 euros i en les nenes pot arribar a superar els 1000 euros. Si sumem sabates, roba interior i complements, suma 200 euros al preu que hagi costat el vestit de la nena." A vegades podem pensar que en anglés el món és millor, però no hem de confondre'ns: "lowcost" vol dir "gama baixa". També en comunions hi ha els vestits econòmics, costen 100 o 200 euros tot inclós per nen o nena. 

Els fotògrags professionals expliquen que les fotos van de 60 a 400 euros, i fins al que puguis pagar. El preu final en funció de les còpies que envulguis, objectes de propaganda... (clauers, bossetes de caramels, postals de record, albums resumits per a familiars propers...). Els fotògrafs professionals adverteixen també de l'intrusisme laboral. És molt dolent que les fotos les faci un aficionat perquè diu que "acaben sortint més cares".

Després de tots aquests maldecaps, on és Jesús? Com pot un humil catequista acompanyar un infant que no és el seu fill, ni familiar, a recordar el moment en el qual combrega Jesús per primera vegada? Quí és capaç d'ajudar a una criatura a entendre que Déu és al seu costat i per primer cop participen plenament de l'Eucaristia de Jesús? Com que sóm gent de fe, sabem que el bon Jesús s'ocupa de tot això!









Comentaris