TERESA LOSADA : testimoni de fe

Estimat amic:

La germana Teresa Losada ens ha deixat... però no del tot! Forma part d'aquella estelada de gent santa que resa per l'Església. Tinc la sensació certa que tinc amistat amb una dona santa, plena de Déu, capaç d'estimar amb aquell cor que Jesús regala als qui l'estimen un munt!

La casa de la germana Teresa és una casa de planta senzilla amb jardinet a l'entrada, a peu de carrer i sempre plena de gent. Quan va rebre la santa unció i la benedicció amb el Santíssim Sagrament, ja als últims moments de vida en aquest món, estava al llit de la seva habitació. Junt amb la benedicció de Déu, la seva ma era acariciada carinyosament per un germà de sant Joan de Déu que hi passà tota la nit, a l'habitació era vetllada per la seva comunitat junt amb una família musulmana, un capellà de parròquia i rebent els petonets d'una nena que tenia restes de hena tatuada a les mans.
Alguns potser la recordaran per la seva obra social, per la seva aportació en la lluita contra la injustícia i el mal en la nostra societat. Però ella és ben conscient que la primera obra és la de Déu en l'Eucaristia. El titular per a mi és el que ella deia "la Eucaristia és el fundamento de la vida". "Es el momento que dice tomad i comed todos, me pueden comer todos", "la vida consagrada, és la vida que ya esta entregada..."

Et deixo un dels records més bonics que tinc. És superparticular i personal, però quan tinguis temps t'ho mires i et farà bé. El subtítol per a mi és quan ens va dir en veu baixeta, després de saber que tenia malaltia de pronòstic greu, com explicant un secret:

"os lo confieso... yo como que tengo ganas y prisa de pasar al Padre. (...) tampoco soy dueña de la vida (...) por otra parte esto [la missió de les germanes] puede continuar porque esta muy organizado..."

Em recorda tant a aquell despreniment de sant Pau... per mi me n'anava al cel ara mateix... però encara tenim feina per estona!

Vaig a dormir que és molt tard i ha estat un dia molt complert. Et passo copia de les pregàries que llegirem a la missa de demà a la una del migdia, et pot interessar:
==============================
==============
JOAN RAMON 1. Avui Senyor, els teus fidels et preguem per l’Església Catòlica. Especialment pel sant Pare Francesc, que la germana Teresa va escoltar i seguir amb joia en la recent Jornada Mundial de Rio. També pel nostre bisbe Agustí, a qui tant unida s’ha sentit compartint l’experiència de la malaltia. I per tots els estaments de l’Església, el rector Mn. Mateu, els diaques i tot el poble cristià. Preguem.
AUXILI 2. Avui Senyor, els teus fidels et preguem per la Comunitat de la germana Teresa. Per les Franciscanes Missioneres de Maria, representades en la seva mare i provincial Pilar Arribas. Per les seves germanes de comunitat Ana Losada, Antonia Rio i Ana Lavinia. Que sant Francesc intercedeixi per totes elles i les beneeixi amb noves vocacions, dones valentes que no tinguin por de donar la vida per Jesús i els germans a canvi de res. Preguem.
GERMÀ sjd 3. Avui Senyor, els teus fidels et preguem per la família de la germana Teresa. Pels seus germans, pels seus “sobrinos i sobrinas predilectos”. D’una manera especial pels seus pares, Serafin i Ermitas i el seu germà Manolo que la retrobin avui al cel. Preguem
SARITA 4. Davant de la comunitat catòlica de la parròquia de Sant Vicenç Màrtir que prega per la germana Teresa, els que tenim la fe veritable en Alà i Mahoma el seu profeta ens volem unir a aquesta celebració. Donem gràcies per aquesta dona de cor blanc que tant estima i respecta profundament el nostre poble, la nostra cultura i la nostra fe. Que al cel on ella esperava trobar-se amb el seu Déu, segueixi estimant i resant per les nostres famílies.
MIQUEL RUIZ 5. Avui Senyor, els teus fidels et preguem per la Comunitat dels germans de sant Joan de Déu, representada pel seu provincial el pare Pasqual Piles. Que Déu beneeixi amb la santedat i les vocacions la hospitalitat i l’amor de tots els germans en la obra i la persona de la germana Teresa. Preguem.
CATI RAVENTOS 6. Avui Senyor, els teus fidels et preguem per les autoritats del món civil. Per tots els qui en la vostra missió de servei a la comunitat humana del nostre país, heu reconegut les virtuts de servei a la societat i la vàlua personal d’aquella que per a nosaltres és un referent d’amor a Déu i als germans. Que des del cel, la germana Teresa beneeixi la vostra tasca de servei i entrega a la societat per a construir un altre món que és possible. Preguem.
PARROQUIA 7. Avui Senyor, els teus fidels et preguem per la Parròquia de Sant Vicenç Màrtir que ens hem reunit en aquesta Eucaristia. En aquest temple, concretament “en mi capilla del santísimo”, com deia ella, cada dia celebrava la santa Missa la germana Teresa. Que beneeixi des del cel les famílies cristianes de la parròquia que hem pogut compartir l’amor a l’Eucaristia i la celebració quotidiana de la nostra fe al seu costat. Preguem.

Comentaris