Amor i tecnologia | RELACIONS HUMANES



Allò més preciós que tenim en aquesta vida és el bon record d’algú a qui ens estimem, o que ens estima. La relació amb l’altre és un treball d’artesania humana que supera les espectatives que tenen els savis i els entesos.

És bo aclarir conceptes... La realitat virtual, la realitat “real”, la realitat augmentada... Diferents plantejaments sobre l’ús de les xarxes... Però no ho faré, perquè no sóc tècnic. Us recomano que us formeu i treballeu el tema perquè és molt interessant! Per a mi és un tema molt seriós i procuro llegir i aprendre cada dia més.

Hi ha un nivell de relació que és molt dificil aconseguir pels mitjans ordinaris de la tecnologia de la informació. El suport tecnològic dona resposta a aspectes puntuals o molt formals de comunicació interpersonal. Pot ser a l’inici, com a pas previ, d’un coneixement mutu real... Però de fet, crec que no és el vehicle ordinari per a la relació personal, per a les relacions humanes. Per experiència, m’atreviria a dir que les relacions humanes que començen a la “xarxa” i acaben bé, solen treure els individus de les hores i dependència de la vida virtual.

A mi m’ajuden les reflexions senzilles i pràctiques...Hi ha critèris interessants per a mesurar les relacions humanes. N’explico tres que em trec de la butxaca però em són útils.

QUANTITAT: les hores que passo “cara a cara” amb gent, i les hores que passo a la pantalla.

QUALITAT: destriar quin temps dedico a relacions de “qualitat”. No és el mateix caminar pel carrer i saludar que estar mes de 15 minuts parlant amb algú. No és el mateix tenir oberta una sessió amb una empresa de xarxes socials que tenir una conversa de cam amb uns familiars que viuen a 5000 quilometres. Del temps que passo en “relació amb els altres”, cal veure quin és temps de qualitat.

DIRECCIÓ: és bo valorar de tant en tant el retorn dels missatges enviats i rebuts. Escoltar molt no és bo, parlar molt tampoc, dialogar i compartir és un art! Ens cal transformar la nostra vida, els costums i rutines fins a recuperar l’art del diàleg. Saber deixar que algú exploti i tenir empatia per escoltar és una eina, dialogar és un art.

Comentaris