COPYLEFT "EN CRISTIÀ"

Us deixo un artícle publicat el maig passat. Obre tema sobe el copyleft a la "cristiana". L'exigència evangèlica també passa pel concepte d'art i com usem i promocionem l'art com a catòlics. Tampoc cal que pintem les parròquies amb pintura de dits... però si que ens cal redescobrir una forma mes popular i menys comercial de l'art com a cristians, moguts per l'Evangeli i d'acord amb els temps de necessitat que patim. Insisteixo... no tan en donar "imatge" sinó en fer un plantejament de fons que ens ajudi a convertir la nostra manera de veure l'art. En aquest sentit aconsello la lectura de la carta de Joan Pau II als artistes si no coneixeu res del tema. L'inici sol, o la part final, ens donen una llum sobre el tema que a mi m'ha servit molt!

El meu somni és davant l'expressió artística no consumir, sinó admirar la bellesa de la creació. És un tema de canvi de mirada, no de la realitat. Mirar l'art amb els ulls de Déu. En tot cas un repte a pensar per tot catòlic i tota persona de bona voluntat que vegi en l'art una expressió que trascendeix la realitat.

_____________________________________________________________________
Reblocat de "vas de terrissa"

COPYLEFT en cristià

Plantejar la música en harmonia amb l'evangeli ens ha d'acostar a plantejaments creatius propers a la gratuïtat, crítics amb l'economia de mercadeig, el desarrelament de la realitat (estandarització)... El plantejament creatiu del món és el consum i la protecció de la propietat privada. Per als creatius catòlics, això fa que valorem el nostre servei concret a l'Església, i la nostra vida real com una cosa caduca, que no ens satisfà i que és un pas previ a assolir un cert "èxit" en aquest món, que probablement mai tindrem. Aquesta tensió és un repte. Ens cal pensar en COPYLEFT i desenvolupar aquest tema...

http://es.creativecommons.org/blog/

http://es.wikipedia.org/wiki/Copyleft

Comentaris