GRAN RECAPTE D'ALIMENTS A CATALUNYA

Els pròxims dies 29 i 30 de novembre a supermercats i mercats d'arreu de Catalunya

El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

El seu objectiu és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d'Aliments durant tot l’any.

El Gran Recapte es du a terme gràcies a la col·laboració d'un gran nombre de voluntaris puntuals arreu de Catalunya.

Quan té lloc el proper Gran Recapte d'Aliments a Catalunya?
Enguany el Gran Recapte es celebrarà el dies 29 i 30 de novembre a diferents supermercats i mercats de tot Catalunya i de forma virtual a través del lloc web del Banc dels Aliments.

Quins són els aliments més adients per la donació?
Necessitem llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils. Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones.

­On puc fer una donació d'aliments?

Per l'edició d'enguany però podeu continuar fent les vostres donacions online aquí: http://www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/ .

­Existeixen altres formes de col·laborar?
Si creus que la teva família, escola, associació, agrupament escolta, empresa o entitat pot estar interessada en col·laborar a la campanya aportant un grup de voluntariat per classificar els aliments recollits inscriu-te a: http://www.bancdelsaliments.org/ca/voluntari/

Com puc obtenir més informació?
Banc dels Aliments de Barcelona. Tel. 933 464 404
Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. Tel. 977 757 444
Banc dels Aliments de Lleida. Tel. 973 257 612
Banc dels Aliments de Girona. Tel. 972 223 463


El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya 2012
El Gran Recapte 2012 va superar amb escreix els objectius fixats. Ens haviem fixat aconseguir recaptar 1.400 tones d'aliments bàsics (llegums secs, llet, oli i llaunes de conserva de peix) per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades de casa nostra i gràcies a la gran solidariat del poble de Catalunya es van superar les 2.700 tones!
 
Vam compta amb la magnífica participació de 13.000 voluntaris, una xifra sense precedents en una acció d'aquest mena, que ha fet possible que aquesta campanya arribés a la major part de racons del nostre territori: més de 200 poblacions que han significat 1.100 punts de recollida a mercats i supermercats. 

Per a la recollida es va comptar amb la col·laboració de l'empresa de Transport Integra2, així com Alliance Brothers, La Vallesana Services, Chep i UTrans. 

altres campanyes del Banc dels Aliments

Comentaris