PETITES REACCIONS AL GRAN "MATRIX" | Jordi Macià

REPUBLICAT. Autor: jordidelmetall@gmail.kom
Republico aquest correu que m'envia un amic per un motiu. Té més de cinc linies i l'ha escrit ell personalment. Fa uns dos anys que no rebia un correu d'aquestes característiques... El títol és meu... però l'artícle és d'en Jordidelmetall. El deixo publicat  a la biblioteca casolana que és aquest bloc. 
 
Dona enllaços de llocs que pretenen ser alternatius, per tant es mulla personalment proposant alternatives. Podem millorar-ho, però com a canvi de mentalitat i primera pedra pot ser un bon element. És d'actualitat, cert, però provoca la reflexió més enllà dels ganxo dels espionatges i conspiracions... Desitjo que us agradi!
_______________________________________________________________________
 
Fa temps que volia escriure sobre la necessitat que els usuaris d'internet reaccionem.
 
Com sabeu, fa poc ha esclatat l'escandol de l'espionatge del govern dels estats units (programa PRISM), en el qual empreses com google, microsoft, facebook, twitter, etc. venien la informació dels seus usuaris al govern.
 
Fa poc que també s'ha sabut que el govern francès i l'anglès també ha espiat als usuaris d'internet, i no m'estranyaria que altres governs com el nostre ho hagin fet o ho estiguin fent.
 
A més, és sabut que Google o Facebook venen la informació a empreses privades, per fer estudis de mercat (els fem la feina gratis...), personalitzar la publicitat ( i per tant incrementar els seus beneficis), etc.
 
Ja posant-me conspiranoic, per aquí és on podria començar un Gran Germà de 1984 (George Orwell)...

És per això que penso que els usuaris d'internet hem de mobilitzar-nos i fer boicot a aquestes companyies cercant-ne alternatives. Hi ha persones que em diuen: "a mi no m'importa que vegin les meves dades. Total, què n'han de fer?", i cert, que puguin xafardejar en les nostres vides de ciutadans normals del ramat, els importa ben poc als governs i companyies.
Però en canvi, una acció de boicot, pot mostrar que rebutjem aquest model de funcionament, i volem alternatives lliures, privades, que respectin la intimitat, etc. i fomentar l'aparició d'aquestes alternatives.
Sortir d'aquest sistema és realment difícil, perquè... com deixar de fer cerques a google? o no fer servir l'Skype, l'Android al mòbil, una cosa tan fantàstica com és Gmail i què dir de Facebook, LinkedIn, Youtube, Dropbox, etc...

El millor q podriem fer, per molts motius, seria... DESCONNECTAR!

-- Però pels que ja n'hem fet el nostre estil de vida, tinc l'alegria de poder oferir algunes alternatives a aquest sitema.
Podeu consultar-les a aquesta web:
-- La primera que he posat en funcionament és aquesta:
Un cercador que fa bandera d la privacitat, no dona informació de les teves cerques a les webs que visites. No és tan bo com Google encara, però en la majoria de les cerques l'encerta.

-- També he trobat una alternativa a Facebook que sembla que ho petarà, xq entre altres coses: l'usuari cobra per fer-la servir!
http://www.vilaweb.cat/mailobert/4143836/facebook-usuaris-cobren.html
-- És irònic que us escrigui des del meu compte de Gmail, precisament contra Gmail oi? Els de Google s'hi deuen fer un tip de riure xD
En tot cas, estic preparant-me una altra adreça, on garanteixen la privacitat i l'encriptació dels teus correus, a aquest servidor:
https://riseup.net/en
-- Finalment per als mòbils, faig una mica d'spam (ja que no ve massa a to) que està apareixent una nova alternativa als mòbils corrents, que es diu Fairphone. És un smartphone fabricat per una companyia holandesa, que com a característica principal, destaca que està feta a partir de comerç just, (lliure de xinos esclaus, lliure de guerra pel coltan, etc.), és ecològic, etc..
El mòbil però, també incorpora els valors de la privacitat a la xarxa, i per això et dona un mòbil completament obert perquè tu instal·lis el sistema operatiu que vulguis (si hi tens una mica de traça, clar. Sinó, per defecte, porta Android que t'espiarà constantment i no oblida res :) ).
Doncs bé, aquesta és la meva aportació al respecte. Si conexieu altres alternatives, feu-me-les saber!
Espero que passeu la paraula (spread the word). Si una cosa bona té l'internet i les xarxes socials, és que la informació es transmet molt ràpidament i sense censura (de moment), i les coses poden canviar molt ràpid. Només depenen dels usuaris.

 
jordidelmetall@gmail.kom 
setembre 2013

Comentaris