EMERGÈNCIA A FILIPINES

La campanya de solidaritat ' Càritas amb Filipines ' canalitza el compromís dels donants
AGRAÏMENTS CARITAS FILIPINAS 

Madrid , 12 de novembre del 2013 ( Zenit.org ) Redacció

Càritas Espanyola, que manté des de fa dècades una estreta relació de cooperació fraterna amb aquest país asiàtic , s'ha posat a disposició de Càritas Filipines per acompanyar la seva resposta a l'emergència en el marc de la xarxa internacional . En aquest sentit , ha aprovat ja l'enviament urgent d'una partida inicial de 200 mil euros per donar suport a les accions d'ajuda a les víctimes en aquesta prevalgués fase de l'emergència .

Així mateix , ha activat una campanya de solidaritat " Càritas amb Filipines" , a fi de canalitzar el compromís dels donants espanyols amb els damnificats del tifó Haiya .

Per la seva banda, Càritas Filipines ha informat a tota la xarxa internacional de Càritas que la poderosa tempesta Haiya que va afectar Filipines el passat divendres ha deixat rere seu un rastre de destrucció massiva . El pare Edwin Gariguez , secretari executiu de Càritas Filipines- nassa , ha assegurat que "és una gran catàstrofe , però la nostra planificació d'emergència ja està en marxa" .

"És la tempesta més forta i més gran que ha colpejat mai el país . Ha afectat una zona ja devastada per un terratrèmol . Estem en una situació de màxima necessitat . És una gran calamitat " , ha assenyalat Gariguez . A més , ha informat que les línies elèctriques , les línies telefòniques i les antenes de telefonia mòbil han quedat destruïts , el que dificulta seriosament la comunicació amb les àrees més afectades .

Un cop realitzades les primeres avaluacions d'aquesta greu catàstrofe natural , Càritas Filipines posarà a punt en les pròximes setmanes un pla global de resposta a l'emergència i el corresponent crida d'ajuda al conjunt de les Càritas de tot el món .

El supertifó Haiya - conegut localment com Yolanda - va sacsejar el centre de les Filipines el divendres 8 de novembre amb vents de fins a 235 km / h , obligant a mínim a 4 milions i mig de persones a buscar refugi en albergs d'emergència .

Ha estat una de les més fortes tempestes que ha assotat l'arxipèlag en les últimes dècades , deixant rere seu un camí de destrucció en diverses de les illes centrals . Segons els primers càlculs , encara no confirmats , podria parlar-se de fins a 10.000 morts en una sola província .

El tifó ha colpejat algunes de les mateixes zones que ja van ser devastades pel terratrèmol de 7,3 graus de magnitud registrat el mes passat a Filipines .
(12 de novembre del 2013) © Innovative Media Inc

Comentaris