CATECISME



Catecisme de l'Església Catòlica


El Catecisme de l'Església Catòlica ens ofereix els continguts indispensables de la fe. No és un material de catequesi adaptat a cap edat en concret, ni a cap nació o bisbat. És el contingut bàsic de la fe, referència per a tots els bisbes del món. És per entendre'ns "l'enciclopèdia de la catequesi". És ideal donç per traçar linies de continguts, temes, eixos d'interés... De cara a la catequesi i la formació, a nivell pràctic, és important tenir com a referència l'índex de continguts que ofereix el catecisme, que facilitem a continuació. Al final de pàgina també teniu l'enllaç al document complet.

Així també pot servir com a referència per a conèixer les idees bàsiques de temes molt diversos sobre el contingut de la fe. Cada artícle té un seguit de cites detallades que refereixen a altres punts del Catecisme o a documents externs. És un treball extens, meticulós i molt complert. Insistim que no és un "llibre de text", sinó una eina que respón a la missió de l'Església, que és "guardar el dipòsit de la fe" i així portar tota la humanitat, per la resplendor de la veritat de l'Evangeli, a cercar i a rebre l'amor del Crist que està per damunt de tot (Ef 3,19).Recursos per usar el Catecisme.


LA PROFESSIÓ DE LA FE
 

1. Jo crec, nosaltres creiem
-L'home és capaç de Déu
-Déu surt a l'encontre de l'home
-La resposta de l'home a Déu

2. La professió de la fe cristiana
-Crec en Déu Pare
-Crec en Jesucrist, Fill unigènit de Déu
-Crec en l'Esperit Sant

LA CELEBRACIÓ DEL MISTERI CRISTIÀ
 

1. L'economia sagramental
-El misteri Pasqual en el temps de l'Església
-El misteri Pasqual en els sagraments de l'Església
-La celebració sacramental del misteri Pasqual

2. Els set sagraments de l'Església
-Els sagraments de la iniciació cristiana        
-Els sagraments de guarició
-Els sagraments del servei a la comunió
-Les altres celebracions litúrgiques

LA VIDA EN EL CRIST
 

1. La vocació de l'home: la vida en l'Esperit

2. Els deu manaments
-Estimaràs el Senyor el teu Déu,
    amb tot el cor,
    amb tota la teva ànima
    i amb tot el teu esperit.
-Estimaràs el teu proïsme com a tu mateix 

    
1. La pregària en la vida cristiana
-La revelació de la pregària
-La tradició de la pregària
-La vida de pregària


2. La pregària del Senyor: "Pare nostre!"
-El resum de tot l'Evangeli
-Pare nostre que esteu en el cel
-Les set peticions 
En aquest bloc presentem tan sols l'índex del Catecisme. 
Els continguts concrets i desenvolupats 
els trobareu en el document original.

______________________________________________
 

COMPENDI DEL CATECISME

 El 1992, amb Joan Pau II es presenta el Catecisme de l'Església Catòlica. El 2005 es presenta un document que també pot ser del nostre interés, és el COMPENDI DEL CATECISME. "El Compendi, que ara presento a l’Església Universal, és una síntesi fidel i segura del Catecisme de l’Església Catòlica. Conté, de manera concisa, tots els elements essencials i fonamentals de la fe de l’Església, de tal manera que constitueix, com desitjava el meu Predecessor, una mena de vademècum, a través del qual les persones, creients o no, poden captar amb una sola mirada de conjunt el panorama complet de la fe catòlica." O sigui, un "resúm" del Catecisme. Tot seguit facilitem link amb índex i document complert. (+info)
______________________________________________
 

YOUCAT

YouCat, és el Catecisme presentat als joves el 2011. El nom "YouCat" és l'abreviatura de Youth,  "jove"... i Cathecism, en anglès que és la llengua de "totes" les cultures. La seva elaboració ha estat iniciativa de la Conferència Episcopal d'Austria i pensada especialment per a la distribució en el marc de les Jornades Mundials de la Joventut. S'ha traduït a diverses llengües, entre les quals, l'anglès, l'alemany, el català...

Val a dir que la presentació gràfica del YouCat és excel·lent, una de les claus de connexió amb el jovent és el llenguatge gràfic i de disseny amb que juga.  Hem de comprendre que el YouCat és un element motivador per al marc de les JMJ, i alhora és una renovada ocasió per presentar la fe de l'Església al jovent, i a tots els cristians en general: el Crist Ressuscitat és el motiu de la joia i Salvació dels batejats. És una renovada ocasió per a presentar la fe de l'Església en el Jesús Ressuscitat, tal com presenta el Catecisme.

Comentaris