YouCat comença el seu camí...

YouCat, és el Catecisme "traduït" al llenguatge juvenil. El nom "YouCat" és l'abreviatura de Youth, young, "jove"... i Cathecism, en anglès que és la llengua de totes les cultures. La seva elaboració ha estat iniciativa de la Conferència Episcopal d'Austria i pensada especialment per a la distribució en el marc de les Jornades Mundials de la Joventut. D'entrada, sembla que hom no té present a data d'avui publicar-lo en català. La presentació gràfica del YouCat és excel·lent, però cal tenir present que Jesucrist ho podria haver escrit en un tovalloner amb un bolígraf de propaganda, o amb el dit resseguint la terra...

Aquest compendi del Catecisme en llenguatge juvenil, tal com el Catecisme de l'Església Catòlica, que és la base de la seva elaboració, consta de quatre blocs:

1. FE
2. SAGRAMENTS
3. VIDA EN CRIST
4. PREGÀRIA

Benet XVI en el pròleg diu: "Estudieu el catecisme amb passió i perseverança. Sacrifiqueu el vostre temps per això. Estudieu-lo en silènci, compartint amb els amics, formeu grups de pregària i estudi, intercanvieu impressions per internet".  
D'acord doncs, amb l'objectiu del YouCat, que és presentar el Catecisme als joves, des d'aquest bloc anirem fent el possible per a fer una presentació amable i ferma de la fe de l'Església. Una petita contribució a la formació i vida cristiana dels cristians de les nostres parròquies.



Comentaris