QUARESMA temps per a canviar

Actualitzat el 14 de març
RECURSOS DE QUARESMA (SIJ)
Mireu de no fer el bé davant de la gent perquè ho vegin,
ja que així no podríeu esperar la recompensa del vostre Pare del cel.

La quaresma és el període de quaranta dies d'abans de Pasqua que el calendari litúrgic cristià assenyala per a preparar-se per a la Setmana Santa. Comença el dimecres de Cendra i acaba el Diumenge de Rams. L'objectiu de la quaresma és establir un període de reflexió i penitència en el que els cristians tinguin temps de preparar-se per la celebració pasqual. L'Església demana als cristians que intensifiquin l'oració, el dejuni i la caritat durant la Quaresma.


Com visc jo la Quaresma? Cadascú al nostre entorn, som convidats a viure intensament el temps de Quaresma. Participant en l'Eucaristia del diumenge a la parròquia i potser també entre setmana, creixent en la voluntat de demanar perdó per les meves culpes, fent més intensa la nostra capacitat d'estimar als altres i a Déu... També compartint iniciatives amb el grup de catequesi, vida o esplai... Si aquesta Quaresma m'estimula a estimar més i fer el bé, seré testimoni viu de Jesús per als altres i els altres per a mi. Potser participant en accions transformadores del món, voluntariat, lluitant per la justícia...



Enllaços...
Recursos de Quaresma
El SIJ ens ofereix una sèrie de recursos per a aprofitar aquesta quaresma. És un espai web nostre, d'Església del qual hem de procurar estar-ne al dia i seguir-lo. Presenten sis ambits dels quals destaquem en aquest bloc: La preparació prèvia al  Viacrucis Jove de la Delegació de Tarragona. Gràcies per la bona feina! També a la part "Reflexiona!" el decàleg quaresmal del Pare Bernabé, un text del que n'hem de donar gràcies també!



Documental sobre els testimonis que es van enregistrar durant la trobada diocesana d'adolescents i joves del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Seguir aquest documental de 20 minuts personalment o en grup, és una forma de fixar-nos els uns en els altres per animar-nos a estimar el Crist aquesta Quaresma. També és un bon punt de partença per a comentar en grup, a la parròquia o personalment.[vídeo]

Recull de textos bíblics per a preparar la Quaresma Senzillament, un recull de textos bíblics que ens poden servir per a la pregària personal de cada dia o per al grup de la parròquia... En procés de traducció...


Estudi d'evangeli Quaresma (J.M.Romaguera)
Una pauta que ens facilita la meditació de l'Evangeli de Diumenge i la lectio divina o estudi d'Evangeli.

                                                         DIUMENGE I
                                                         DIUMENGE II
                                                         DIUMENGE III
                                                         DIUMENGE IV
                                                         DIUMENGE V


22/02 DIMECRES DE CENDRA
26/02 DIUMENGE I QUARESMA (B)
04/03 DIUMENGE II QUARESMA (B)
11/03 DIUMENGE III QUARESMA (B)
18/03 DIUMENGE IV QUARESMA (B)
19/03 SOLEMNITAT DE SANT JOSEP
25/03 DIUMENGE V DE QUARESMA (B)



Missatge de Quaresma del Sant Pare (2012) El document de referència per a tots els catòlics al temps de Quaresma. Enguany amb un inici provocatiu, cita de Sant Pau, el sant Pare Benet XVI ens convida a ser exemple els uns pels altres de bondat i estimació: "Fixem-nos els uns en els altres per animar-nos a l'amor fratern i les bones obres" (He 10,24).
"Enfront del mal s'ha de buscar el bé"

Què és l'any litúrgic? Artícle. És l'artícle de la wikipèdia reblocat i revisat. Senzill, entenedor i amb pocs errors. També et deixem aquest Video de 15min (TV3): Què se celebra a l'Advent? Quin sentit té la Quaresma? Què vol dir l'expressió "el temps durant l'any"? Per parlar sobre l'Any litúrgic, "Signes dels Temps" entrevista a Josep Lligadas, membre del Centre de Pastoral Litúrgica.
 

"Dona'm d'aquesta aigua!" Jn 4, 5-42: Evangeli comentat + video. El conegut text del diàleg de Jesús amb la Samaritana, comentat i il·lustrat amb un video molt curiós. És un dels textos de referència de la Quaresma i la conversió. Amb Crist, tot és possible!

Mai és tard per penedir-se... Video d'un anunci de cotxes. Suggerent.

The Black Eyed Peas "Where is the love?" Videoclip  Pots dur a terme el que prediques enmig de tant dolor com hi ha al món? Pare, ajuda'ns, guia'ns des del cel, perquè hi ha gent espantada que em pregunta: "On és l'amor?"

Juanes "Tiempo de canviar" Videoclip La lletra s'explica sola... és suggerent per a preparar la quaresma musicalment. Una cançó per tenir a la llista de reproducció aquestes setmanes. Si voleu una versió més... [aquí]

10 consells per Quaresma (Delejot) Una llista escandalosament senzilla, breu i eficaç que ens presenta la Delegació de Joves de Tarragona. Senzilla en aparença però de realització complexa... Autor de la llista: Cardenal Dannels.

Una conferència episcopal, original... Viva Chile! Si anem fent clicks als diferents videos de la campanya de quaresma de l'Església a Chile... veurem que és original. Si vols seguir la notícia a romereports de la campanya et deixem l'enllaç (*).

_____________________________________________

Enllaços a documents a la BEC

Benet XVI:

Joan Pau II:

  • Mensajes para la Cuaresma
2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996

Comentaris